Διοικητικές αλλαγές στο Πάρκο Τρίτση

του Θοδωρή Καραουλάνη

Ουσιαστική προσπάθεια να επιλυθεί, πετά το οικονομικό και το ουσιαστικό διοικητικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Πάρκο Τρίτση επί χρόνια γίνεται το τελευταίο διάστημα. Στο πολύπαθο πάρκο στην Δυτική Αθήνα, έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου στο Λεκανοπέδιο, όλες οι προηγούμενες διοικήσεις απασχολούνταν εθελοντικά και άμισθα – με όλα τα μειονεκτήματα που είχε κάτι τέτοιο. Πλέον με τη μορφή του Φορέα Διαχείρισης και με λυμένο, τουλάχιστον για φέτος, το πρόβλημα χρηματοδότησης, μπορεί εκτός από το αναγκαίο εργατοτεχνικό προσωπικό και το προσωπικό φύλαξης να απασχοληθούν στελέχη και σε διοικητικό επίπεδο.

Έτσι και γίνεται καθώς ορίζεται πλέον, ως πρώτος Γενικός Διευθυντής του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», ο δικηγόρος Αναστάσιος Λύτρας του Ματθαίου, με τριετή (ανανεώσιμη) θητεία. Ο Τάσος Λύτρας είναι επί χρόνια γνωστό στέλεχος της Αριστεράς στη Δυτική Αττική και έχει αναμειχθεί ιδιαίτερα στα θέματα του Πάρκου τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η θητεία του παρακολουθεί τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι μικτές μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε χίλια επτακόσια ευρώ (€1.700).

Αφού αναφερθήκαμε στις διοικητικές αλλαγές, οφείλουμε να ενημερώσουμε, καθώς το Υπουργείο δεν το ανακοίνωσε επισήμως, ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, παρότι πρόσφατα διορισμένο, ήδη έγιναν οι πρώτες αλλαγές. Αυτές αφορούν κατά πρώτον την εκπροσώπηση του Υπουργού στο ΔΣ (και αυτό έχει τη σημασία του…) και κατά δεύτερον την αντιακατάσταση παραιτηθέντος, γνωστού ακαδημαϊκού.

Ως νέα πρόσωπα το Υπουργείο ορίζει τον Παναγιώτη Τσαρμπόπουλο του Σπυρίδωνα, συνταξιούχο υπάλληλο στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, κάτοικο Ιλίου, με εγνωσμένη εμπειρία σε αντικείμενα διαχείρισης και συντήρησης μηχανολογικών υποδομών, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, με αναπληρώτρια την Σπυριδούλα Μαργαρίτη του Ιωάννη, εκπαιδευτικό, επίσης κάτοικο Ιλίου, με εγνωσμένη γνώση και εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, ως μέλη ορισθέντα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακόμη το Υπουργείο διορίζει την Παναγιώτα Θεοδωρά του Κωνσταντίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – ΕΜΠ (αναπληρωματικό μέλος) ως εκπρόσωπο του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Δημήτριου Μέλισσα.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος των προβλημάτων, η Greenagenda θα επανέλθει, καθώς υπάρχουν ανησυχητικές εξελίξεις…

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση