Διπλά «χρυσή» στα περιβαλλοντικά βραβεία η ΕΥΔΑΠ

Το «χρυσό» βραβείο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία πήρε η ΕΥΔΑΠ στα Environmental Awards 2018, που διοργανώθηκαν την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκε με δύο χρυσά βραβεία στην κατηγορία Water Stewardship/Water Management and Conservation/Διαχείριση υγρών αποβλήτων με το έργο «Καινοτόμα διεργασία ανάκτησης φωσφόρου και αζώτου από εκροές ιλύος Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ''SMART-Plant''». Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο τη δημιουργία και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στη διαδικασία επεξεργασίας λυμάτων, που θα επιτυγχάνει την απαιτούμενη ποιότητα των επεξεργασμένων λυμάτων, με ταυτόχρονη ανάκτηση υλικών (αζώτου, φωσφόρου και βιοαποδομήσιμου οργανικού υλικού) και ενέργειας (βιοαερίου).

Το δεύτερο «χρυσό» βραβείο που απέσπασε η ΕΥΔΑΠ αφορά στη διαχρονική συμβολή της στην περιβαλλοντική εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τον κύκλο του νερού. Η εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία Environmental Leadership, με το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του Σταγονούλη», στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 15.000 παιδιά ετησίως τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα βραβεία παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, «μέσα από αυτά τα βραβεία αναγνωρίζεται η ευαισθησία, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλει η εταιρεία μας για την προάσπιση του περιβάλλοντος, τη δημιουργία νέων τεχνολογιών βιώσιμης ανάπτυξης και την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και την επάρκεια σε νερό για όλες τις χρήσεις».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση