Δράσεις... μουσικής προώθησης της ανακύκλωσης συσκευασιών από την ΕΕΑΑ

Δύο σημαντικές ενέργειες για την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών, με όχημα τη μουσική και προορισμό την ενημέρωση των πολιτών, διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Ψάχνοντας πάντα νέους και δημιουργικούς τρόπους να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και να τους ενημερώνει πρωτότυπα για την ανακύκλωση, η ΕΕΑΑ παρουσιάζει δύο δράσεις με έντονο το μουσικό στοιχείο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα και οι πολίτες γνωρίζουν την ανακύκλωση μέσα από τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Jazz  για μικρούς & μεγάλους

Οι φίλοι μας θα διασκεδάσουν σε μια συναυλία jazz διαφορετική από τις άλλες με πρωταγωνιστές το σχήμα Voyage Jazz Group, του ταλαντούχου Αλέξανδρου Χρηστίδη και θέμα την ανακύκλωση. Η μουσική παράσταση περιέχει στοιχεία Διαδραστικής Ρυθμολογίας, μια απλή ευχάριστη μουσικο-σωματική άσκηση με ρυθμο-κινητικά παιχνίδια και χορό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Γνωστές μουσικές επιτυχίες θα αποδοθούν με στίχους για την ανακύκλωση, υπό τους ήχους ορχήστρας Jazz και με τη συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Οι θεατές  μπορούν να συμμετέχουν με αυτοσχέδια όργανα από συσκευασίες, μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται.

ΓΥΑΛΙνη Γιορτή

Τέσσερις έμπειροι και καταξιωμένοι στο χώρο τους μουσικοί, με μουσικά όργανα κατασκευασμένα από γυάλινες συσκευασίες πραγματοποιούν μια μοναδική παράσταση με ιδιαίτερο ήχο. Τα μέλη του συγκροτήματος, ο γνωστός καλλιτέχνης κρουστών Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα του, αυτοσχεδιάζουν, δίνουν το ρυθμό μέσα από γυάλινα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως μπουκάλια, βαζάκια και ποτήρια και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει με αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε μια διαφορετική  γιορτή της ανακύκλωσης.

Με τις νέες αυτές πρωτοβουλίες της ΕΕΑΑ η ανακύκλωση γίνεται μουσική και ταξιδεύει σε μικρούς και μεγάλους ανακυκλωτές στους Δήμους της χώρας ώστε να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παροτρύνει να συμμετέχουν ενεργά και με όλο και περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτή την χρήσιμη για το περιβάλλον διαδικασία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση