Δροσερό το Αιγαίο - Θερμό το Ιόνιο (χάρτες)

Η επικράτηση ενισχυμένου μελτεμιού στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας σε επίπεδα χαμηλότερα σε σχέση με τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Αντίθετα άνοδο παρουσιάζει η επιφανειακή θερμοκρασία των θαλασσών στο Ιόνιο.

 Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020.

Αντίστοιχα, στον ακόλουθο χάρτη αποτυπώνονται οι τιμές της επιφανειακής θερμοκρασίας των θαλασσών την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, όπου παρατηρούμε την εντυπωσιακή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ Αιγαίου (22-24 C στο Ανατολικό Αιγαίο) και Ιονίου (27-28 C στις ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου) η οποία φτάνει έως και τους 6 βαθμούς.


Το meteo.gr λαμβάνει καθημερινά δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας επιφάνειας της θάλασσας από δορυφόρους πολικής τροχιάς και μπορείτε να βλέπετε τους σχετικούς χάρτες πατώντας εδώ

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως και τις αρχές της νέας εβδομάδας.

Πηγή:  Στρατής Βουγιούκας, Σταύρος Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος-Ε.Α.Α.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση