Δυναμική διαμαρτυρία ενάντια στην αδειοδότηση καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ (vid)

Του Νίκου Αβουκάτου

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 400 άτομα της Πρωτοβουλίας 128 συλλογών διαδήλωσαν επί της οδού Λαγκαδά, στο ρεύμα καθόδου. Κρατούσαν πανό στα χέρια και φώναζαν συνθήματα. 

Στους κατοίκους διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο με το οποίο εξηγούν τους λόγους της αντίδρασης τους και καλούσαν τον κόσμο να συμμετέχει στον αγώνα τους. Τέλος απαιτούν να σταματήσει η κυβέρνηση τη διαδικασία αδειοδότησης της καύσης εναλλακτικών καυσίμων. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Παύλου Μελά. Στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκαν δράσεις καλλιτεχνικής και περιβαλλοντικής φύσης για παιδιά (ζωγραφική, παιχνίδια ανακύκλωσης).

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης επεσήμανε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη δικαίωση μας. Κατά την πρόσφατη συνάντηση μου με τον  Πρωθυπουργό  ου παρέδωσα το σχετικό υπόμνημα  με τις αντιρρήσεις του Δήμου και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι προσωπικά θα μου απαντήσει».

Με δηλώσεις τους όλοι  οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Παύλου Μελά εξέφρασαν την έντονη αντίθεση στην καύση υπολειμμάτων απορριμμάτων

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Παύλου Μελά Μάριος Παλαντζάς σημείωσε ότι «δηλώνουμε και στηρίζουμε ο δίκαιο αγώνα  των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση. Εμείς εναντιωνόμαστε στο παιχνίδι της  διαβούλευσης που στήνεται για να δοθούν ανταλλάγματα».

Ακόμη, το παρών έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Δουϊτσης.

Ο Μιχάλης Σπάσος μέλος της Πρωτοβουλίας των 128 συλλόγων τόνισε ότι «για ακόμη μια φορά  η κοινωνία με την παρουσία  της εναντιώνεται στην αδειοδότηση της καύσης των απορριμμάτων. Μιλάμε για επικίνδυνα υλικά. Υπάρχουν καθηγητές που λένε ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Πρόκειται  για μια αμφιλεγόμενη καύση που απειλεί τη δημόσια υγείας. Θα κάνουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση