Δυσοσμία στο Κορδελιό: Τι λέει ο δήμος για τη συνάντηση με Φάμελλο

Την έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 131.000 ευρώ μέσω του Πράσινου Ταμείου για την αναβάθμιση του σταθμού του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που είναι εγκατεστημένος στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων της επιτροπής κατοίκων, ετέθησαν στον Αν. Υπουργό οι προβληματισμοί της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας ενώ παρουσιάστηκαν εκ μέρους του Υπουργού όλες οι ενέργειες του υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας απηύθυνε έκκληση στον Αν. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση παρεμβάσεων προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της δυσοσμίας και να επιλυθεί δραστικά το πρόβλημα που τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στη δημόσια υγεία.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για το μείζον πρόβλημα της δυσοσμίας, το οποίο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά την επιτόπια επίσκεψή του σε περιοχές του Ελευθερίου Κορδελιού,  όπου εστιάζεται το πρόβλημα. Όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος με την επικείμενη αγορά νέων αναλυτών που θα ενισχύσουν το σταθμό μέτρησης στο Ελευθέριο Κορδελιό θα είναι πλέον δυνατή η μέτρηση χημικών ενώσεων που ευθύνονται για τη δυσοσμία, ενώ θα είναι εφικτή επίσης η ανάλυση υδρογονανθράκων.

Παράλληλα ο Αν. Υπουργός διαβεβαίωσε πως οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό της ρύπανσης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν, ενώ στην ταυτοποίηση των ρύπων που ευθύνονται για τη δυσοσμία αναμένεται να οδηγήσει το ερευνητικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΑΠΘ, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τέλος πως στο πλαίσιο των επαφών του για το πρόβλημα της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου για το πρόβλημα της δυσοσμίας συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Δημήτρης Μάρδας και της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση