Δύο μήνες απλήρωτοι ξανά οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

του Νίκου Αβουκάτου

Σε απόγνωση βρίσκονται και πάλι οι 358 εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί τους.

«Τα καθημερινά έξοδα είναι αρκετά και μάλιστα κάποιοι συνάδελφοί μας αναγκάζονται να πηγαίνουν με δανεικά στην εργασία τους», επισήμανε στη Greenagenda.gr η Ευτέρπη Πατετσίνη, εργαζόμενη στον Φορέα Διαχείρισης Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Σύμφωνα με την κα. Πατετσίνη, «δυστυχώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει το μοτίβο των τελευταίων τριών χρόνων (2016, 2017, 2018) με τις μισθοδοσίες των εργαζομένων να καθυστερούν έως και τέσσερις μήνες στην αρχή κάθε χρονιάς, παρόλο που κάθε χρονιά δεχόμαστε υποσχέσεις ότι δεν θα επαναληφθεί».

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και δυστυχώς έχουμε κουραστεί εμείς και οι οικογένειές μας. Ζητούμε να μάθουμε πότε θα πληρωθούμε», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Νίκος Τσαπρούνης, υπεύθυνος συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί για τη μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ότι πέρυσι άρχισαν να καταβάλλονται τον Απρίλιο.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μία ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία που οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ και οι οικογένειές τους είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθε χρόνο. Παρ' όλα αυτά, προσερχόμαστε κανονικά στην εργασία μας χωρίς καμία διακοπή όλα αυτά τα χρόνια, εκτελώντας κανονικά το έργο μας», υπογράμμισε η κα. Πατετσίνη.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα απλήρωτες παραμένουν και οι ασφαλιστικές εισφορές των Φορέων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να υπάρχουν πρόστιμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

3 comments

 1. Χρήστος Ζερβας 25 Ιανουαρίου, 2019 at 17:20 Απάντηση

  Καλησπέρα σας. Δεν κατάλαβα γιατί δεν πέρασε το πρώτο σχόλιο μου, μιας και ούτε άσχημη γλώσσα χρησιμοποίησα, ούτε είπα κάτι περίεργο. Τελοσπαντων , να ξαναγράψω δύο πράγματα. Συνάδελφοι, αυτό με τις απλήρωτες συμβαίνει από την αρχή της ιδρύσεως των Φ.Δ.Π.Π. Είτε λέγονταν, ΕΣΠΑ, είτε κράτος, είτε δεν ξέρω τι άλλο, κανείς δεν μας πληρώνει. Δικαιολογίες πολλές και διάφορες. Μόνο ότι φταίνε οι εξωγήινοι δεν μας έχουν πει ακόμα (στην Ελλάδα είναι όμως, το αναμένω και αυτό). Πρέπει μόνοι μας να πιέσουμε, ο καθένας ξεχωριστά ή αν κάποιοι μπορούν να συνεργαστούν και ανά φορέα. Να επικοινωνήσουν με το πράσινο ταμείο πρωταρχικά και μετά και με το ίδιο το υπουργείο αν χρειαστεί. Μην περιμένετε από κανέναν άλλον κάτι, μόνοι μας ότι κάνουμε. Το λέω γιατί έχω ακούσει ότι θα μιλήσουν πρόεδροι, θα μιλήσει ο “σύλλογος” θα μιλήσει ο “ένας” και ο “άλλος “. Αυτοί που ανέφερα δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, οι πρόεδροι δεν θα δώσουν σημασία ιδιαίτερη (θα υπάρχουν και εξαιρέσεις σίγουρα) και οι του συλλόγου, δεν μπορούν να περπατήσουν σε μια ευθεία, όχι να λύσουν προβλήματα. Οπότε “γοργόνες” και “μάγκες”, μόνοι μας να πράξουμε. Εγώ τα δύο τελευταία χρόνια το έκανα, θα περιμένω λίγες μέρες και θα τους “ενοχλήσω” και τώρα. Μας θεωρούν ηλίθιους πιστεύω που δεν αντιδράμε και για αυτό δεν μας υπολογίζουν. Δείξτε τους το αντίθετο. Καλή συνεχεια εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  Υ.Γ : Μια απάντηση από το greenagenda γιατί δεν πέρασε το προηγούμενο μήνυμα μου, θα την εκτιμούσα.

  Χρήστος Ζέρβας
  Ειδικός δασικής προστασίας.
  Φ.Δ.Χ.Β

  • Πασχάλης Μεντίζης 31 Ιανουαρίου, 2019 at 08:16 Απάντηση

   Καλησπέρα σας κ. Ζέρβα.

   Τα μηνύματά σας, απλώς, παρέπεσαν στη διαδικασία της προέγκρισης.

   Ευχαριστούμε.

 2. Χρήστος Ζέρβας 25 Ιανουαρίου, 2019 at 13:53 Απάντηση

  Καλησπέρα σε όλους και όλες. Αν δεν αντιδράσουμε ο καθένας ξεχωριστά δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Δεν είναι μόνο τώρα, και πριν με το ΕΣΠΑ τα ίδια και χειρότερα γίνονταν. Ενοχληστε το πράσινο ταμείο με κάθε τρόπο γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνουν, δυστυχώς. Μας θεωρούν τουλάχιστον χαιβανια για να μην πω κάτι άλλο που δεν θα “περάσει”. Οπότε το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να τους γίνετε τσιμπούρι, ίσως έτσι καταλάβουν.

Αφήστε μια απάντηση