Δύο μεγάλα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων της Ευρώπης

Στο Αμβούργο   και τη Βιέννη   καίνε σύμμεικτα απορρίμματα  και  αξιοποιούν το θερμικό έργο της καύσης  μέσω της «τηλεθέρμανσης»  για να   ζεσταίνουν τα σπίτια τους. Ο Σπύρος Ασλάνης, Ηλεκτρονικός & Περιβαλλοντολογικός Μηχανικός  μας έστειλε  φωτογραφίες  από εργοστάσια καύσης απορριμμάτων.

 Η πρώτη φωτογραφία είναι από την καμινάδα του Γερμανικού κρατικού και μεγαλύτερου εργοστασίου καύσης STADTREINIGUNG HAMBURG, εν’ ώρα πλήρους ισχύος. (Βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας).Οι μετρήσεις που έκανε το   Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας έδειξαν πάντως πως η μόλυνση που προερχόταν από τον αυτοκινητόδρομο ήταν μεγαλύτερη από την μόλυνση που προερχόταν από το εργοστάσιο καύσης. 

                                                   

 Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την καμινάδα του Αυστριακού εργοστασίου καύσης Spittelau που βρίσκετε μέσα στην Βιέννη. Προσέξτε ότι από τις καμινάδες και των δύο εργοστασίων δεν βγαίνει καπνός, αλλά αχνός. Ατμός δηλαδή.

 Κλείνοντας ο κ. Ασλάνης   θέτει   τα παρακάτω  ερωτήματα:

Θέλετε μήπως να συγκρίνουμε τις καμινάδες αυτές με μερικές εκατοντάδες καμινάδες παλαιών ρυπογόνων και εγκληματικά κακοσυντηρημένων καυτήρων πετρελαίου που αντικαθιστούν; Ή μήπως θα θέλατε να συγκρίνουμε το κόστος λειτουργίας τους μεταξύ απορριμμάτων και πετρελαίου;

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!