Εγκαίνια της Detrop και της Oenos

Οι μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, αλλά και του κλάδου των τροφίμων-ποτών, αναδεικνύονται μέσα από εκθέσεις, όπως η Detrop και η Oenos, που διοργανώνονται από σήμερα και έως την 1η Μαρτίου από τη ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.Αυτό επισήμανε εγκαινιάζοντας απόψε τις δύο εκθέσεις ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος του υπουργείου είναι να συνδεθεί ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για την καλύτερη τυποποίηση των προϊόντων, τη διαφήμιση τους και την προώθηση των εξαγωγών.

«Θέλουμε μέσω της ελληνικής μεσογειακής διατροφής να δώσουμε και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, στον τουρισμό» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Σγουρίδης. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, σημείωσε πως οι εκθέσεις είναι ένα μέσο της πολιτικής εξωστρέφειας, ενώ υπάρχουν και άλλα μέσα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για να βοηθηθούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προσεγγίσουν τις ξένες αγορές.
Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε πως οι εκθέσεις Detrop και Oenos αναδεικνύουν και προβάλλουν την ποιοτική ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, υπογράμμισε πως «όσο καλό και εάν είναι ένα προϊόν, εάν δεν το επικοινωνείς και δεν το αναδεικνύεις, είναι σαν να μην υπάρχει. Το βασικό είναι ότι έχουμε προϊόντα και με ονοματεπώνυμο και με πιστοποίηση και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Μέσα από τέτοιες εκθέσεις μπορείς να τα αναδείξεις».Στις προοπτικές της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας πως με αιχμή τις εκθέσεις Detrop και Oenos, η πόλη μπορεί να γίνει η «αιχμή του δόρατος» για την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων της Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, επισήμανε πως στόχος του εθνικού εκθεσιακού φορέα είναι η μεγαλύτερη δυνατή διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του, ενώ υπογράμμισε την συνεχή ανοδική πορεία των εκθέσεων Detrop και Oenos.Το εκθεσιακό αυτό «δίδυμο» κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος περισσότερους από 500 εκθέτες και να καλύψει καθαρό εκθεσιακό χώρο 7.665 τ.μ., σε επτά περίπτερα. Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων η ΔΕΘ-Helexpo υλοποιεί πρόγραμμα hosted buyers, με περίπου 250 προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες, με τα προγραμματισμένα μάλιστα «ραντεβού» να ξεπερνούν τα 3.000.Οι εκθέσεις Detrop και Oenos, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζονται και από πλήθος χορηγών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!