Εγκαίνια φωτοβολταικου πάρκου ισχύος 1ΜW από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Σίμου Σιμόπουλου, του Δημάρχου Ασπροπύργου Νικόλαου Μελετίου, του Προέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών Αλέξανδρου Ζαχαρίου και στελεχών από τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τομέα των ΑΠΕ, εγκαινιάστηκε σήμερα το  φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1MW στη στέγη βιομηχανικού κτιρίου του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο. Το έργο, που χρηματοδοτήθηκε 100% από πόρους της ΓΑΙΑΟΣΕ, κατασκευάσθηκε από την εταιρεία J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. σε διάστημα 4 μηνών και αποτελεί  το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε στέγη κτιρίου στην Αττική, έναν από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και το πρώτο μεγάλο έργο στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ από τη ΓΑΙΑΟΣΕ με εκτιμώμενα ετήσια έσοδα άνω των €550.000.

 Ο Υπουργός εξήρε τη σημασία τέτοιων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το παράδειγμα της ΓΑΙΑΟΣΕ ως εταιρεία του δημοσίου να επενδύσει σε αναπτυξιακές δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. απασχολεί μόλις 17 άτομα και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ δεν επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον ΟΣΕ και είναι κερδοφόρα εταιρεία. 

 Στα πλαίσια των προσπαθειών της ΓΑΙΑΟΣΕ για άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα, το έργο αποτελεί μέρος του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ μέσω της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ενώ έχει ήδη εκπονήσει μελέτη από την οποία εντοπίσθηκαν εκτάσεις περίπου 2.600 στρεμμάτων γηπέδων και κτιρίων που κρίθηκαν κατάλληλες για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων παραγωγής ενέργειας ισχύος 127MW οι οποίες και είναι στη διάθεση ιδιωτών επενδυτών που θα καταθέσουν προτάσεις εκμετάλλευσης στην ΓΑΙΑΟΣΕ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!