Εγκαινιάζεται το δίκτυο περιαστικών μονοπατιών στην Ξάνθη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Δικτύου Περιαστικών Μονοπατιών Ξάνθης, την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 10:00, απευθύνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στο Σαμακώβ, σε μια γιορτή της άσκησης και της φύσης.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μονοπατιών συνολικού μήκους 38 περίπου χιλιομέτρων, γύρω από την Ξάνθη με καταπληκτικές διαδρομές, διαφόρων αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας, οργανωμένο, με ενιαία σήμανση. Περιλαμβάνει μονοπάτια στην περιοχή των μοναστηριών, του Αυγού και του Μακαρίου και δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ την τελευταία τριετία με το συνδυασμό παλιών και ιστορικών μονοπατιών με διαδρομές που ανοίχτηκαν από φίλους της ορεινής ποδηλασίας, αλλά και μερικών νέων πρόσφατα ανοιγμένων, ώστε να ενοποιηθεί το δίκτυο.

Η σήμανση και η χαρτογράφησή τους έγιναν έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα από κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης. Οι χρήστες των μονοπατιών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής συνδυάζοντας τη διάθεση για άσκηση με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

monopat

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση