Εγκαινιάστηκε το κέντρο πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος και υπό την αιγίδα του ΥΠΕΝ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η κεντρική εναρκτήρια ομιλία έγινε στις 11:00, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παύλο Ανδρεδάκη ο οποίος αναφέρθηκε σε όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου του Κέντρου Πληροφόρησης, το οποίο θα αποτελέσει ένα εργαλείο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, παιδείας και ηθικής. Επίσης αναφέρθηκε στο ότι η Υπηρεσία του Φορέα ετοιμάζει και θα υποβάλλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόταση για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, το οποίο πρέπει να υποστηριχτεί.

Ακολούθησε η ομιλία από τον Καθηγητή & Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Άνθρωπος & Βιόσφαιρα Μιχαήλ Σκούλλο, με θέμα «Η διαχείριση των Αποθεμάτων Βιόσφαιρας: Ευκαιρία για Αειφόρο Ανάπτυξη».

Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με την κα. Κατσακιώρη Μαρία, εκπρόσωπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – ΕΚΒΥ και υπεύθυνη υλοποίησης του έργου, η οποία μίλησε για τις αρχές σχεδιασμού της Έκθεσης και το θεματικό της περιεχόμενο.

Την εκδήλωση υποστήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης η οποία, δια του Προέδρου, δώρισε στο Φορέα πρωτότυπη φωτογραφία του Boissonnas. Να σημειώσουμε τη γενικότερη υποστήριξη του Δήμου Δίου Ολύμπου τόσο στη λειτουργία του Φορέα, όσο και στην τελετή εγκαινίων.

Όπως αναφέρεται σχετικά, κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το Κέντρο Πληροφόρησης έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να αποτελέσει κέντρο ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων και πόλο έλξης επισκεπτών ως σημαντικό εργαλείο ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη της Πολιτείας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση