Εγκρίθηκαν οι πρώτες προκηρύξεις Leader για ιδιωτικές επενδύσεις σε Χαλκιδική και Νότιο Έβρο

Εγκρίθηκαν οι πρώτες προσκλήσεις, Χαλκιδικής και Έβρου, για την υποβολή προτάσεων στο ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα) του ΜΕΤΡΟΥ 19: «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) του ΠΑΑ 2014-2020 στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων, ενώ εντός των ημερών αναμένεται η έγκριση και άλλων προσκλήσεων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους.

Οι πόροι του μέτρου για δημόσια και ιδιωτικά έργα ανέρχονται συνολικά σε 400 εκατ. ευρώ. Το μέτρο έχει εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες και επιβλέπουν την υλοποίησή του.

«Με τις στοχευμένες παραγωγικές ιδιωτικές επενδύσεις σύμφωνα με τις προκηρυσσόμενες υποδράσεις σε εφαρμογή των εγκεκριμένων τοπικών προγραμμάτων δίνεται το έναυσμα και ταυτόχρονα η ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση των περιοχών παρέμβασης και συνολικότερα των Περιφερειών της χώρας, μέσα από την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση