Εγχειρίδιο... καλής συμπεριφοράς για ακτές και παραλίες από τον δήμο Θερμαϊκού

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βρισκόμαστε σε ακτές και παραλίες; Πως μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο του καλοκαιριού εμείς και τα παιδιά μας, αλλά και να προστατευθούμε από τις δυνατές αχτίδες του και τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής; Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε ώστε να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες και προστάτες του φυσικού περιβάλλοντος;

Χρήσιμες συμβουλές και ειδικές οδηγίες περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο με τίτλο «Ευτυχισμένες Διακοπές» που από σήμερα έχει αναρτήσει ο Δήμος Θερμαϊκού στην ιστοσελίδα του, www.thermaikos.gr απευθυνόμενος σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο οδηγό συμπεριφοράς όταν βρισκόμαστε στη φύση, που με τη μορφή κόμικς, επιδιώκει να παρέχει πληροφορίες και ιατρικές οδηγίες ώστε να μπορούμε να χαρούμε με ασφάλεια και σεβασμό προς το περιβάλλον, τις ελληνικές θάλασσες. Δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού από την εταιρεία ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με την υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΕΕΠΦ).

«Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της συγκέντρωσης χιλιάδων επισκεπτών στις παραλίες του Δήμου μας, θέλουμε να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθεια μας για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας και να παράσχουμε ταυτόχρονα όλες τις χρήσιμες συμβουλές για να μπορούμε όλοι να χαρούμε  τη θάλασσα και τις αμμουδιές χωρίς προβλήματα. Σύντομα το συγκεκριμένο εγχειρίδιο θα διατίθεται εκτός από την ηλεκτρονική και σε έντυπη έκδοση η οποία θα διατίθεται δωρεάν σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας. Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ν’ αποδειχθεί χρήσιμο σε όσους το γνωρίσουν», τόνισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση