Εθελοντές διασώστες ανακύκλωσαν 30.000 πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου για καλό σκοπό (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Πενήντα εθελοντές στήριξαν ευπαθείς οικογένειες της Θεσσαλονίκης με τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 30.000 πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου, σε διάστημα ενός έτους.

Οι εθελοντές απέδειξαν ότι όχι μόνο επιχειρούν για τη διάσωση ανθρώπων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος επιπλέον συμβάλλουν με τις προσπάθειές τους στην ενίσχυση της ανακύκλωσης.

«Η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους μας, στην τοπική κοινωνία, στους πληγέντες άλλων περιοχών, και στην αποκατάσταση ζημιών στο περιβάλλον. επεκτάθηκε και στην ανακύκλωση. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώσαμε τις δυνάμεις μας και συλλέξαμε σημαντικές ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών», είπε στη Greenagenda.gr ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Στέλιος Βαϊρλής.

Η συνολική αξία του ανακυκλώσιμου υλικού άγγιξε τα 1.000 ευρώ, ποσό που δόθηκε υπό μορφή επιταγών αξίας 40 ευρώ για τις αγορές τροφίμων σε σούπερ μάρκετ από ευάλωτες ομάδες.

«Η συμπαράσταση όλων των μελών της Ομάδας ήταν έντονη και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχιστεί η προσπάθεια το επόμενο διάστημα ώστε να διανέμουμε περισσότερες επιταγές σε ακόμη περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη», σημείωσε ο κ. Βαϊρλής.

Η δράση έγινε με τη συνδρομή του δήμου Νεάπολης - Συκεών και των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου που συνέβαλαν στην συγκέντρωση των πλαστικών μπουκαλιών. Το ανακυκλώσιμο υλικό κατέληξε στο πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση