Εθελοντική Αναδάσωση στο Τριάδι

Ένα νέο δάσος  με 30.000 δένδρα γεννιέται πάνω από τον οικισμό Τριαδίου.  Ραντεβού  την  Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ώρα προσέλευσης 09:00 στο τέρμα του οικισμού προς το Φράγμα Τριαδίου, στην περιοχή των κοιμητηρίων.

 Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της δ/νσης Αναδασώσεων Κεντ. Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης που προβλέπει την αναδάσωση της δασικής έκτασης που εκτείνεται ση βορειοανατολική πλευρά του οικισμού και μιας ακόμη δασικής περιοχής, στα βόρεια του οικισμού (περιοχή Αγίου Παντελεήμονα) συνολικής έκτασης 180 στρεμμάτων.

Η νέα αυτή προσπάθεια αναδάσωσης θα γίνει τμηματικά και θα σε αυτή συμμετέχει η πολιτική προστασία του Δήμου Θέρμης, οι εθελοντές του Δήμου, σχολεία αλλά και απλοί πολίτες που θέλουν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα για την περιοχή. Το συντονισμό των ομάδων Πολιτικής Προστασίας έχει αναλάβει η Δ.νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Η πρώτη εθελοντική αναδάσωση στην οποία θα φυτευθούν 2.000 δέντρα θα γίνει αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 09:00 και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Τα 30.000 δέντρα που θα φυτευτούν, επιλέχτηκαν με κριτήρια, α) να είναι προσαρμοσμένα στις οικολογικές συνθήκες (κλίμα, έδαφος, προσανατολισμός) της περιοχής και να ανήκουν στην Παραμεσογειακή ζώνη βλάστησης, β) να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του προστατευτικού-αισθητικού δάσους, γ) να είναι εύκολη η εγκατάστασή τους και να είναι ανθεκτικά, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε καλλιεργητικές φροντίδες, δ) να μην χρησιμοποιηθούν ξενικά είδη στην περιοχή και να ε) να είναι κατάλληλα για την παροχή τροφής και κάλυψης στην άγρια πανίδα.

Για τους λόγους αυτούς θα φυτευτούν κωνοφόρα, (Πεύκη τραχεία,  Κουκουναριά και Κυπαρίσσια κοινά), και Πλατύφυλλα (Δρυς χνοώδης, Φράξος όρνος, Κουτσουπιά, Ψευδακακία, Ασπάλαθος, Mουριά, Πυράκανθος,  Αγριαχλαδιά, Κορομηλιά, Πικροδάφνη, Γκορτσιά, Κελτίς και Τσαπουρνιά

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!