Εθελοντικός καθαρισμός του Κελλάριου Όρμου από την παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Σε μία εθελοντική πρωτοβουλία καθαρισμού του Κελλάριου Όρμου προχώρησαν τα μέλη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», με στόχο να τον επαναφέρουν σε μία αποδεκτή και επισκέψιμη κατάσταση. Τα απορρίμματα που έχουν σωρευτεί τον έχουν μετατρέψει σε ένα σκουπιδότοπο.

Ο Κελλάριος Όρμος είναι η μοναδική φυσική ακτή της Θεσσαλονίκης στην ανατολική προκυμαία του Θερμαϊκού, ανατολικά του μεγάρου Μουσικής.  Το 1989 κηρύχθηκε ενάλιος αρχαιολογικός χώρος.

Όπως δήλωσε o υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πλαίσιο της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας «είμαστε και πάλι εδώ με επιμονή και υπομονή αλλά και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την άσχημη πραγματικότητα. Τελευταία φορά που η δημοτική αρχή ασχολήθηκε με αυτόν τον μικρό θησαυρό, τη μοναδική φυσική παραλία της Θεσσαλονίκης, ήταν επί δικής μου αντιδημαρχίας Πρασίνου. Τότε, μετά την πρώτη αυτή παρέμβαση σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μια πλαζ στην περιοχή. Σήμερα, μετά από χρόνια είμαστε ξανά εδώ για να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.  Πήραμε την απόφαση να ενεργήσουμε, να μην μείνουμε στα λόγια. Βγαίνουμε από τα γραφεία, περπατάμε στην πόλη, αναδεικνύουμε προβλήματα και λύσεις, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφερόμαστε. Τα πράγματα αλλάζουν με δράση. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλές κρυφές και υποβαθμισμένες γωνιές που είναι θησαυροί. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο. Ούτε χρειάζονται εκατομμύρια εκατομμυρίων για να τις φέρουμε σε μία αξιοποιήσιμη και επισκέψιμη κατάσταση. Φροντίδα και ενδιαφέρον χρειάζεται».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση