Εθελοντικό project ανάπλασης του πάρκου της Γκράβας

                                                                                                                                                                                   «Άνοιξη» στην «γκρίζα» εικόνα της Αθήνας.

Περισσότεροι από 400 εθελοντές –σπουδαστές ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου κατάρτισης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, και εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων- συμμετείχαν στο μεγάλο εθελοντικό project ανάπλασης του πάρκου της Γκράβας, δίπλα στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα. 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι για το project χρησιμοποιήθηκαν μέσα σε 2 ημέρες:

  • περισσότερα από 900 λίτρα χρώμα και 100 πινέλα-ρολά βαφής για βάψιμο των τοίχων περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος
  • 150 σακούλες απορριμμάτων για τον καθαρισμό του πάρκου
  • 80 δέντρα, στο πλαίσιο της δενδροφύτευσης του πάρκου της Γκράβας και του περιβάλλοντος χώρου

Η εν λόγω εθελοντική δράση αναβάθμισης του πάρκου της Γκράβας -και κατ’ επέκταση η γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής- εκτός του ότι είχε αθρόα προσέλευση εθελοντών, έτυχε και της τιμητικής παρουσίας σημαντικών εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αθηναίων κ. Νέλλυ Παπαχελά, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, η πρόεδρος της 5ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων) κ. Παναγιώτα Ψαράκη.

 

                                                                    

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και η 5η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων έκαναν  μέσα σε μόλις 2 ημέρες, απέδειξαν  περίτρανα πώς μία γενναία πρωτοβουλία ενός ιδιωτικού φορέα, με τη σύμπραξη της δημοτικής αρχής, μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!