Εικονική Επιχείρηση: Πάνω από 1.000 μαθητές στη 12η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας

Πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες θα πρωταγωνιστήσουν στη 12η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας – 12th Trade Fair Athens 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 17 Απριλίου, στο Τhe Mall Αthens, στο Μαρούσι.

Τα παιδιά, 15-18 ετών, από 60 σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, (Αττική, Πειραιά, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Βραχάτι, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Κάλυμνο, Καλαμάτα) συμμετέχουν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθήτριες και οι μαθητές εργάστηκαν με πάθος και κατάφεραν να υλοποιήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, που θα παρουσιάσουν αύριο. Οι ομάδες από Γενικά Γυμνάσια-Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Μουσικά κ.ά., έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, οικολογικές συσκευές, πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα, ξεχωριστά είδη διατροφής, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες για την ενίσχυση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας. Η κάθε Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» θα έχει το δικό της περίπτερο, όπου θα παρουσιάζει και θα θέτει προς πώληση τα προϊόντα της. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 με την επίσημη έναρξη στον πρώτο όροφο του Τhe Mall Athens και θα ολοκληρωθεί στις 15:00 στον ίδιο χώρο, με την ανακοίνωση των τριών καλύτερων επιχειρήσεων της Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας, που θα αναδείξει η κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece. Της κριτικής επιτροπής -που αποτελείται από ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων- ηγείται ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Μάρκος Βερέμης, συνιδρυτής και πρόεδρος Upstream.

«Στην εκδήλωση αυτή θα φανούν τα αποτελέσματα σκληρής δουλειάς μηνών τόσο από τις μαθητικές ομάδες και τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους όσο και από την ομάδα του ΣΕΝ/JA Greece υπό την ηγεσία του Αργύρη Τζικόπουλου και της επιτίμου προέδρου μας Λίτσας Παναγιωτοπούλου», δήλωσε ο κ. Βερέμης.

«Η χώρα μας πρέπει να ρίξει όλη της την προσοχή στη μαθητική επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και αντιπρόεδρος του Junior Achievement Ευρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος και μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και είμαστε στη διάθεση όλων των σχολείων που θέλουν να κάνουν αυτό το σπουδαίο “δώρο” στους μαθητές και τις μαθήτριές τους».

Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετέχουν 40 σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαΐδα και τη Ρόδο.

Όλες οι Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν καταθέσει. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 16-19 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση