Εικόνες: Ένας ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος πάνω στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου

του Νίκου Αβουκάτου

Άσχημες εικόνες με κάθε λογής αδρανή υλικά, όπως οικοδομικά, έπιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές και πλαστικά, αποκαλύπτουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση λίγα μόλις μέτρα έξω από τα Βασιλικά του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Σε κεντρικό σημείο της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου έχει σχηματιστεί ένας μεγάλος σκουπιδότοπος, όπου οι σωροί σκουπιδιών ξεπερνούν σε ύψος τα δύο μέτρα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ασυνείδητοι πετούν ανεξέλεγκτα ό,τι απόβλητο θέλουν, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της αισθητικής του τοπίου.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο σημείο πετάγονται κλαδιά δένδρων με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ένα ανάχωμα στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο χωριό, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς.

«Αυτός ο σκουπιδότοπος υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Πρέπει επιτέλους οι υπεύθυνοι να αναλάβουν να απομακρύνουν όλα αυτά τα απόβλητα και να καθαρίσει ο χώρος. Καθημερινά αντικρίζουμε τη δυσάρεστη αυτή εικόνα. Δυστυχώς, στη θέα... των σκουπιδιών νιώθουμε πολύ άσχημα», επισημαίνουν οι κάτοικοι των Βασιλικών και ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αποβλήτων και τον καθαρισμό του σημείου, διότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί δυσφήμηση για την εικόνα του χωριού.

«Καθαρίζουμε, αλλά...»

«Δεν μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση ολοκλήρου του δήμου. Εμείς επιβάλλουμε πρόστιμα ενώ ενημερώνουμε τους δημότες μας για τη συλλογή των ογκωδών υλικών από την αρμόδια υπηρεσία. Καθαρίζουμε το συγκεκριμένο σημείο επανειλημμένα, με αρκετά μεγάλο κόστος», σχολίασε ο Σωκράτης Σαμαράς, αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θέρμης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση