Εικόνες καταστροφής στις Μπαχάμες από τον κυκλώνα Ντόριαν - Επτά νεκροί (φωτο)

Σε τίποτα δεν θυμίζουν τον εξωτικό παράδεισο με την πολύχρωμη ζωή που ήταν άλλοτε τα νησιά Αμπάκος, στις Μπαχάμες. Μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν -του μεγαλύτερου που έπληξε ποτέ τα νησιά του αρχιπελάγους που βρίσκεται ανάμεσα στη Φλόριντα, την Κούβα και την Αϊτή- ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν ενώ ο προσωρινός τραγικός απολογισμός του κυκλώνα αυξήθηκε από 5 σε 7 νεκρούς.

«Μπορούμε να περιμένουμε πως θα βρούμε κι άλλους νεκρούς» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, Χιούμπερτ Μίνις.

An aerial view shows devastation after hurricane Dorian hit the Abaco Islands in the Bahamas, September 3, 2019, in this image obtained via social media. Terran Knowles/Our News Bahamas/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Σχεδόν 15.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ή καταστραφεί από το πέρασμα του Ντόριαν και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αποδέσμευσε 250.000 ελβετικά φράγκα (σχεδόν 230.000 ευρώ) από το ταμείο της για τις έκτακτες καταστάσεις για να χρηματοδοτήσει τις πρώτες βοήθειες. Σχεδόν 500 οικογένειες θα λάβουν έκτακτη βοήθεια, όπως κουβέρτες και ηλιακούς φορτιστές τηλεφώνων. Οι άνθρωποι αυτοί θα λάβουν και οικονομική βοήθεια για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν αυτά που έχασαν.

Ο κυκλώνας Ντόριαν, που εξασθένησε στην Κατηγορία 2, κινείται πλέον προς τις ακτές της Πολιτείας της Φλόριντας των ΗΠΑ, η οποία - μαζί με την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την περασμένη Παρασκευή.

Εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εκκενώσει προληπτικά τα σπίτια τους και πολλές πόλεις στις νοτιοανατολικές πολιτείες έχουν κυριολεκτικά ερημώσει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση