Εικόνες σοκ με μεγάλες πλαστικές σακούλες που βρέθηκαν στο στομάχι του νεκρού ζιφιού στη Ρόδο

Σοκάρουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη ραμφοφάλαινα (Ziphius cavirostris) μήκους 5 μέτρων και 30 εκατοστών που εκβράστηκε νεκρή στις αρχές του μήνα στην παραλία Κρεμαστή, ΒΔ της πόλης της Ρόδου.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ΥΠΕΝ, μετά την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του μεγάλου ζιφιού σχετιζόταν με κατάποση μεγάλης ποσότητας πλαστικών που υπερέβαινε σε βάρος τα 15 κιλά.

Πλέον, έγινε η ανάλυση του στομαχικού περιεχομένου του ζιφιού και τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά: το προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, ο Ιχθυολόγος Γεράσιμος Κονδυλάτος, η Βιολόγος Ωκεανογράφος και υποψήφια διδάκτωρ Βίβιαν Λουίζ και ο Ωκεανογράφος Δημήτρης Μαβρουλέας ανέλυσαν το κητώδες γένους θηλυκού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο πλαστικές σακούλες μεγάλου μεγέθους οι οποίες προκάλεσαν στο ζώο ασιτία με αποτέλεσμα τον θάνατό του. 

Οι ζιφιοί είναι είδη θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν στα ελληνικά νερά και οι εμφανίσεις τους είναι αρκετά σπάνιες καθώς αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και καταδύονται μέχρι και 2500 μέτρα βάθος!

Τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με βαθύβια καλαμάρια.

Από το 2010 μέχρι σήμερα στη Ρόδο έχουν βρεθεί συνολικά τέσσερα άτομα ζιφιών.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση