Ειρωνικό tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

Το κύμα ακραίου ψύχους που πλήττει τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, με θερμοκρασίες μέχρι και μείον 40 βαθμών Κελσίου στάθηκε η αφορμή να κάνει το ειρωνικό του σχόλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος για την κλιματική αλλαγή.Ο Ντόναλντ Τραμπ, ως γνωστόν αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή και όπως υποστηρίζει πρόκειται για «εφεύρεση» της Κίνας.

«Στα ανατολικά, μπορεί και να είναι η παραμονή της πιο κρύας ημέρας του χρόνου που έχει ποτέ καταγραφεί. Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αυτήν την παλιά καλή υπερθέρμανση του κλίματος από την οποία η χώρα μας, αλλά καμία άλλη χώρα, ετοιμαζόταν να πληρώσει τρισεκατομμύρια δολάρια για να προστατευθεί. Καλυφθείτε!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Το tweet προκάλεσε καταιγίδα αντιδράσεων χρηστών του Ίντερνετ και επιστημόνων, που αποπειράθηκαν να εξηγήσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πάρα πολύ πραγματική ακόμη και αν κάνει κρύο έξω από τον Πύργο Tραμπ αυτήν τη στιγμή. Με τον ίδιο τρόπο, εξακολουθεί να υπάρχει πείνα στον κόσμο, ακόμη και αν μόλις φάγατε ένα Big Mac», απάντησε στο Twitter ο διευθυντής της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια, ο Τζον Φόλεϊ.

To 2017, καταγράφηκαν περί τα τρία ρεκόρ ζέστης στις Ηνωμένες Πολιτείες για κάθε ρεκόρ ψύχους», έγραψε η βουλευτής των Δημοκρατικών της πολιτείας της Ουάσινγκτον Πραμίλα Τζαγιαπάλ.

«Οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι το ίδιο με το κλίμα. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Δεν είναι δύσκολο».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (OMM), το 2017 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει ποτέ καταγραφεί στο σύνολο του πλανήτη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση