Εισαγγελική παρέμβαση για το νέο «Εξοικονομώ» θα ζητήσει το ΤΕΕ Θράκης

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, αναφορικά με την κάκιστη λειτουργία του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», ζητώντας την άμεση παρέμβασή του και τη διακοπή της λειτουργίας της πλατφόρμας, προτίθεται να καταθέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τ.Ε.Ε..

Μάλιστα, η επιτροπή απέστειλε το κείμενο που ακολουθεί ζητώντας από τα μέλη να της απαντήσουν μέσω e-mail στη διάρκεια της ημέρας, «για να προβούμε μαζικά και δυναμικά στις κατάλληλες ενέργειες».

«Εάν συμφωνείτε στο κείμενο που ακολουθεί, παρακαλώ όπως μας απαντήσετε μέσω e-mail στη διάρκεια της ημέρας, για να προβούμε μαζικά και δυναμικά στις κατάλληλες ενέργειες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η αναφορά προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης:

«Με την παρούσα αναφορά μας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να παρέμβετε άμεσα για την διακοπή της λειτουργίας του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, που φέρεται να διαχειρίζεται το ΥΠΕΝ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται με σειρά προτεραιότητας και με μοναδικό κριτήριο τον χρόνο υποβολής είτε πολίτες είτε ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι μέσω του τεχνικού τους συμβούλου που είναι μηχανικός.

Το ΤΕΕ Θράκης εκπροσωπώντας όλους τους μηχανικούς της Θράκης, που έχουν δικαίωμα – ενδιαφέρον να λειτουργήσουν ως τεχνικοί σύμβουλοι των πολιτών, δέχεται συνεχείς καταγγελίες από τα μέλη του, καταγγελίες που επαληθεύονται από την δοκιμή εισόδου στο σύστημα, ότι η «πλατφόρμα» δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ελλιπώς ή ενδεχομένως επιλεκτικώς, δημιουργώντας συνθήκες αδιαφάνειας, στρεβλώσεων και υπονοιών για χειραγώγηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Επειδή η διαχείριση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, αφορά στην διαχείριση δημόσιου χρήματος,

Επειδή η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των πολιτών που δικαιούνται βάσει κριτηρίων, με συνέπεια να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία που το διαχειρίζεται άνισα

Επειδή θίγονται τα μέλη μας, ως προς την αξιοπιστία τους έναντι των πολιτών – πελατών τους (το υπουργείο ανακοινώνει ότι έχουν γίνει εντάξεις, χωρίς να ξέρει κανείς που έγινε αυτό)

Επειδή με την μη παρέμβαση δημιουργούνται καταστάσεις που δεν θεραπεύονται

Σας ζητάμε να παρέμβετε, για την επίσημη διακοπή της «λειτουργίας» της πλατφόρμας που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ανισοτήτων και διακρίσεων μεταξύ πολιτών και να επιτρέψετε την επαναλειτουργίας της μετά από πιστοποίηση αρμόδιου ανεξάρτητου φορέα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση