Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος με πανό «Κράτος εμπρηστής»

Εισβολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε η αναρχική οργάνωση Ρουβίκωνας.

Περίπου 20 άτομα εισέβαλαν, το απόγευμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο του υπουργού Κώστα Σκρέκα.

Αρχικά, δύο άτομα μπήκαν στο υπουργείο και στη συνέχεια έκαναν σήμα για να μπουν οι υπόλοιποι. Ανέβηκαν στον 7ο όροφο και μπήκαν στο γραφείο του υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, όπως και στον δεύτερο στο γραφείο της γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Σε 23 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά την καταδρομική επίθεση που έκαναν μέλη της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το απόγευμα της Τρίτης.

Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα στο κτήριο του υπουργείου και πέταξαν φέιγ βολάν σε όλους τους ορόφους. Έφτασαν μάλιστα μέχρι και τον 7ο όροφο, στο γραφείο του υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, καθώς επίσης στο δεύτερο όροφο, στο γραφείο της γενικής γραμματέως, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Η διαμαρτυρία των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα αφορά στις φωτιές της Βόρειας Εύβοιας. Οι αντιεξουσιαστές ξεδίπλωσαν πανό στο οποίο ανέγραφαν «κράτος εμπρηστής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να φτάσουν και στο γραφείο του υπουργού Κώστα Σκρέκα, στον 6ο όροφο, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Στη συνέχεια βγήκαν στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, και είχαν φραστική αντιπαράθεση με ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έσπευσαν επί τόπου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου μέλη του Ρουβίκωνα είχαν επιτεθεί στο σπίτι του Κώστα Σκρέκα, στο Κρυονέρι.

Πηγή φωτογραφιών: Kathimerini.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση