Εκδήλωση για την περιβαλλοντική καινοτομία στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Εκδήλωση για την περιβαλλοντική καινοτομία πραγματοποιεί την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος, δίνοντας τον λόγο στους «επιχειρηματίες της αλλαγής» να παρουσιάσουν λύσεις για έναν κόσμο με μεγαλύτερο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης θα αποτελέσει ο Tarik Chekchak, διεθνής εμπειρογνώμων της βιομιμητικής και Διευθυντής Επιστημών και Περιβάλλοντος της Ομάδας Cousteau, ο οποίος θα παρουσιάσει το απίστευτο δυναμικό που προσφέρει η φύση στην Έρευνα και την Καινοτομία. Θα τον συνοδεύσει η Ελληνίδα ομόλογός του και ιδρύτρια της Βιομιμητικής Ελλάδος, Kλεοπάτρα Αλαμανταριώτου.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα δώσει στη συνέχεια το λόγο σε πέντε φορείς γαλλικών και ελληνικών projects για να κάνουν «pitch» τα σχέδιά τους και να τα θέσουν υπό την κρίση του κοινού:

  • «ο Σταύρος (Σταύρος Τσομπανίδης) δημιουργεί καθημερινά αντικείμενα από φύκια»
  • «ο Alain (Alain Vigier) μετατρέπει το τηγανόλαδο σε καύσιμο»
  • «ο Γιώργος (Γιώργος Μιχαλέλης) και ο Δημήτρης (Δημήτρης Μαζαράκος) κατασκεύασαν ένα σύστημα  επεξεργασίας λυμάτων χωρίς να μολύνεται το περιβάλλον»
  • «η Καρολίνα (Caroline Van Renterghem) επινόησε το διασυνδεδεμένο αντιρρυπαντικό φουλάρι»
  • «o Γιώργος (Γιώργος Κουτίτας) είναι ένας σειριακός επιχειρηματίας που συνέλαβε ένα «σχέδιο Paypal» για την ηλεκτρική ενέργεια.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Mathieu Baudin, συνιδρυτής του Institut des Futurs Souhaitables. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Ashoka Grèce και το Impact Hub.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση