Εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα και τις ντόπιες ποικιλίες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» διοργανώνουν στο Μουσείο Ακρόπολης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 16:00 εκδήλωση με θέμα «Βιοποικιλότητα – Ντόπιες Ποικιλίες» και στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσω της προστασίας των ενδημικών ειδών και του αβελτίωτου πολλαπλασιαστικού υλικού τους.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και του Δήμου Αθηναίων. Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, η κορυφαία περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας και φιλόσοφος Dr. Vandana Shiva, εκπροσωπώντας το παγκόσμιο κίνημα για την ελευθερία των σπόρων (http://seedfreedom.in) και η κα. IgaNiznik, εκπρόσωπος της «Κιβωτού του Νώε» (http://www.arche-noah.at). Τις διεθνείς προσκεκλημένες θα πλαισιώσει το πάνελ των ομιλητών που αποτελείται από τους κ.κ. Χριστίνα Μπαριτάκη (ΥΠΕΚΑ), Δημήτρη Κυριακάκη (Δήμος Αθηναίων), Μάρκο Καφούρο (Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων), Παναγιώτη Μανίκη (Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας) και Παναγιώτη Σαϊνατούδη (Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι» www.peliti.gr) ο οποίος και θα συντονίσει τη συζήτηση.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται η εγγραφή μέσω email στη διεύθυνση seedfreedom@prv.ypeka.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!