Θέμα ημερών το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό

Εκδόθηκε στις 24 Μαΐου με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, Υπουργική Απόφαση καθορισμού όρων και περιορισμών για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και της λίμνης Καϊάφα. Η Υπουργική Απόφαση είναι προσωρινή, ενώ είναι θέμα ημερών η κατάθεση του τελικού σχεδίου Π.Δ, στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 141 Δ' / 24-5-16) εκδόθηκε βάσει του άρθρου 6, παρ.9 του ν.3937/11, για τους εξής λόγους:

- Να μην υπάρξει κενό προστασίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, δεδομένου ότι στις 24.5.2016 έληγε η Υπουργική Απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης.

- Δεν έχουν κατατεθεί οι απόψεις της Επιτροπής Φύση 2000, επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, διαδικασία που απαιτείται από το νόμο.

Το τελικό σχέδιο Π.Δ βρίσκεται υπό τελική επεξεργασία και θα κατατεθεί στο ΣτΕ, αφού εξεταστούν στο σύνολό τους και ενσωματωθούν, όπου είναι εφικτό, τα σχόλια από τη δημόσια διαβούλευση και οι γνωμοδοτήσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής Φύση 2000.

Θυμίζουμε ότι, όπως έγραψε πρώτη η Greenagenda, η Επιτροπή Φύση 2000 ανασυγκροτήθηκε πριν λίγες μόνο εβδομάδες προκειμένου να γνωμοδοτεί ακριβώς για αυτά τα θέματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση