Εκθείασε το έργο του ΚΑΠΕ ο Τσιρώνης

Την εκτίμηση του για το «αξιοθαύμαστο» έργο που επιτελεί το ΚΑΠΕ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Πικέρμι, χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΑΠΕ κ. Β. Τσολακίδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Βασίλης Κίλιας και στελέχη του Κέντρου. Στη σημασία της επίσκεψης του Υπουργού στο ΚΑΠΕ, η οποία εκφράζει τη στήριξη του Υπουργείου στο ρόλο και το έργο του Κέντρου αλλά και την επιλογή της πολιτείας να θέσει στο επίκεντρο της νέας ενεργειακής πολιτικής τις πράσινες τεχνολογίες που απαντούν στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες και στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο κ. Τσολακίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Τσιρώνης ενημερώθηκε τόσο για την πορεία στρατηγικής ανάπτυξης και τις δραστηριότητες του ΚΑΠΕ ως Εθνικού Κέντρου Ενέργειας για τα θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και πολιτικής για τις ΑΠΕ και την Εξοικονόμηση Ενέργειας όσο και για τις ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις και την επιστημονική αριστεία του οργανισμού. Παράλληλα, συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι του επισήμαναν μια σειρά από θέματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του ΚΑΠΕ.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα επιστημονικά εργαστήρια, περιηγήθηκε στο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων του ΚΑΠΕ και ενημερώθηκε για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και τις τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς της αιολικής ενέργειας, των φωτοβολταϊκών συστημάτων, της γεωθερμίας, της βιομάζας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Σήμερα είχαμε μία πάρα πολύ γόνιμη συνάντηση με την διοίκηση και τους διευθυντές του ΚΑΠΕ. Το ΚΑΠΕ επιτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο, το οποίο βοηθάει σε δύο κατευθύνσεις: αφενός στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αφετέρου στην προστασία της χώρας μας από την κλιματική αλλαγή. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΑΠΕ είναι από τους ελάχιστους οργανισμούς στην Ελλάδα που πουλάει τεχνολογία και στο εξωτερικό, φέρνοντας συνάλλαγμα στην χώρα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση