Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την παραγωγή ποιοτικού λαδιού στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

Η Ακαδημία Ελαιόλαδου υποδέχεται τη νέα ελαιοκομική περίοδο 2018/2019 με ένα χρήσιμο, όσο και επίκαιρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Παραγωγή Ποιοτικού Ελαιολάδου στην εποχή της Κλιματικής Αλλαγής”, στην Αθήνα, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

H παρουσίαση ξεκινά από τις βασικότερες ποικιλίες ελιάς και περιγράφει πώς η κλιματική αλλαγή επιδρά στην παραγωγή τους.

Θα αναλυθούν οι κίνδυνοι ασθενειών, οι ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στα στάδια της ελαιοκαλλιέργειας , ελαιοσυλλογής, επεξεργασίας στο ελαιουργείο και στη συνέχεια στην αποθήκευση του παραχθέντος ελαιολάδου, τη τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή του.

Επίσης στους συμμετέχοντες θα παρουσιασθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την αποφυγή οργανοληπτικών ελαττωμάτων, θα γίνει εισαγωγή στη Μέθοδο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης (γνωστή ως Panel Test) ενώ τέλος, θα δοκιμάσουν με την «επαγγελματική» διαδικασία στις ειδικές καμπίνες γευσιγνωστών, ελαιόλαδα διαφόρων ποιοτικών κατηγοριών και περιοχών.

Η παρουσίαση των ανωτέρω θα γίνει με τις εισηγήσεις των:

  • Κώστα Τσορώνη, Σύμβουλος Παραγωγής & Ποιότητας Ελαιολάδου
  • Βασίλη Καμβύση, Χημικός – Ελαιοποιός- Γευσιγνώστης
  • Γιάννη Καρβέλα, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δντης Paratus Europe

Το εν λόγω Σεμινάριο της Ακαδημίας που εντάσσεται στο πλαίσιο ολοκληρωμένων ενοτήτων για όλα τα θέματα του ελαιοκομικού τομέα, απευθύνεται σε παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές και γενικότερα διακινητές ελαιολάδου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση