Εκστρατεία για την προστασία του Leuser στην Ινδονησία από τη βρετανίδα σχεδιάστρια Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ

Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ προσφεύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προστατεύσει το οικοσύστημα Leuser στη Σουμάτρα της Ινδονησίας με την εκστρατεία «There She Grows».

Το κοινό που θα παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας της Βρετανίδας σχεδιάστριας στο Παρίσι αύριο, 4 Μαρτίου, θα ενθαρρυνθεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια. Συγκεκριμένα θα τους ζητηθεί να αφιερώσουν ένα δέντρο και ένα ειδικό μήνυμα σε κάποιον και στη συνέχεια θα ονομάσουν κάποιο άλλο άτομο να κάνει το ίδιο.

Η εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει στο Instagram, με τη Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ να αφιερώνει ένα δέντρο στη μητέρα της, Λίντα και να ορίζει την ηθοποιό, συγγραφέα βιβλίων υγιεινής διατροφής, Γκουίνεθ Πάλτροου υπεύθυνη για να διαδώσει το μήνυμα.

Με την καμπάνια επιδιώκεται η συγκέντρωση δωρεών για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Canopy, ο οποίος προστατεύει τα δάση που απειλούνται με εξαφάνιση, και στο Ίδρυμα Stella McCartney Cares, το οποίο θα διοχετεύσει πόρους στην προστασία του Οικοσυστήματος Leuser, αρχαίου τροπικού δάσους που καλύπτει έκταση 2,6 εκ. εκτάρια. Η βλάστηση του δάσους - εθνικού πάρκου αποτελεί σημαντική πηγή οξυγόνου.

Οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Pink, Ντριου Μπάριμορ και Τζίμι Φάλον συστρατεύθηκαν για την πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του οικοσυστήματος Leuser.

Το τροπικό δάσος φιλοξενεί 105 είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων ρινόκερων, τίγρεων, ελεφάντων και των απειλούμενων ουρακοτάγκων της Σουμάτρας, 382 είδη πουλιών και 8.500 φυτικών ειδών.

«Ο πλανήτης μας χρειάζεται. Εμείς τον χρειαζόμαστε και μπορούμε να έχουμε λίγη διασκέδαση στη διαδικασία» αναφέρεται στην ανάρτηση στο Instagram και σημειώνεται ότι στο Παρίσι στις 4 Μαρτίου στην παρουσίαση βιώσιμης μόδας, θα γιορτάσουν όλοι με μία φωνή και μία αγάπη.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση