ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο νέος νόμος που αφορά στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και η ενημέρωση των βιοκαλλιεργητών για τις ενστάσεις που κατέθεσαν, σχετικά με τις πληρωμές του 2013, είναι δύο από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 και καλεί όλους τους βιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν.

Αναλυτικά, τα θέματα που έχουν προκύψει, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση της Ένωσης, είναι τα εξής:

«1.       Ενημέρωση των Λακώνων βιοκαλλιεργητών για το Νέο Νόμο που αφορά τη Βιολογική Γεωργία και κτηνοτροφία, ο οποίος θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014-2020 (Νέα Προγραμματική Περίοδος).
Ήδη έχει σταλεί, την παραμονή των Χριστουγέννων, σχετικό Σχέδιο Νόμου από την Διέυθυνση Βιολογικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για το οποίο οι βιοκαλλιεργητές καλούνται να διατυπώσουν παρατηρήσεις, προτάσεις και αντιρρήσεις, πριν ο Νόμος τεθεί σε διαβούλευση.

2.       Ενημέρωση των βιοκαλλιεργητών για την κατάθεση ενστάσεων σχετικά με τις καταστάσεις πληρωμών που αφορούν το 2013.

Πρόσφατα εκδόθηκαν καταστάσεις πληρωμών για την Βιολογική Γεωργία για το 2013 όπου παρατηρούμε ότι α) υπάρχουν στις καταστάσεις 63 βιοκαλλιεργητές οι οποίοι είναι απορριπτόμενοι για ανεξήγητους λόγους και β) σε αυτούς που πληρώνονται σε 1 στους 4 έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, καλεί όλους να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση ενστάσεων, καθώς θεωρεί πως η συντριπτική πλειοψηφία θα δικαιωθεί.

3.       Ορισμός ημερομηνίας για εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση