ΕΛΕΤΑΕΝ: Πράσινη ηλεκτροκίνηση, από αιολική, ηλιακή και ανανεώσιμη ενέργεια

Η προώθηση της Ηλεκτροκίνησης είναι μια θετική – περιβαλλοντική πολιτική, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την επιδότησης αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Η Ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι βασικό μέσο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό, το ενεργειακό μίγμα που την τροφοδοτεί θα πρέπει να είναι καθαρό και πράσινο. Η αύξηση της καύσης ορυκτών καυσίμων για την πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια που θα απαιτείται πρέπει να αποφευχθεί», επισημαίνει η ΕΛΕΤΑΕΝ και προσθέτει:

«Για αυτό Ηλεκτροκίνηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι δυο απόλυτα συνδεδεμένες πολιτικές».

«Για να τροφοδοτούνται τα ηλεκτρικά οχήματα με καθαρή ενέργεια χρειάζεται αύξηση των εγκαταστάσεων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιοενέργεια, γεωθερμία», τονίζει η Ένωση.

Και συμπληρώνει: «Αντιστρόφως, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης διευκολύνει της διείσδυση των Α.Π.Ε. Αυτό συμβαίνει με όλες τις λεγόμενες Power-to-X τεχνολογίες. Ο όρος Power-to-X περιγράφει όλες τις τεχνολογίες και διαδικασίες για τη μετατροπή του ηλεκτρισμού σε κάτι άλλο π.χ. power-to-mobility (ηλεκτροκίνηση), power-to-storage, power-to-heat, power-to-gas, power-to-hydrogen κλπ. Ο εξηλεκτρισμός της οικονομίας και η υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων από πράσινο ηλεκτρισμό σε όλες τις διαδικασίες της καθημερινότητάς μας, της κίνησης, των κτιρίων και της βιομηχανίας είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

«Η προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα προς ένα πράσινο συναρπαστικό μέλλον», καταλήγει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση