Ελληνικές γεύσεις στο Βέλγιο

Εκδήλωση που αναδεικνύει την συνεργασία ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων και Βέλγων μεταποιητών πραγματοποιήθηκε με τίτλο “Hellenic Excellence Gastronomic Culture” στο Beringen του Βελγίου για την παρουσίαση και προώθηση υψηλής ποιότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, η Ελληνίδα Πρέσβυς στο Βέλγιο,  Ελευθερία Γαλαθιανάκη, ο ομογενής βουλευτής της Περιφέρειας Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης (Κόμμα Οικολόγων και πρώην Υπουργός Οικισμού και Τουρισμού στο ομόσπονδο κρατίδιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο) και ο Πρόεδρος του ομώνυμου Ομίλου, Willy Naessens της εταιρίας Willy Naessens Group, μίας από τις μεγαλύτερες βελγικές επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, θυγατρική του οποίου είναι και η αλυσίδα VAN ZON.

Παραβρέθηκαν επίσης η επικεφαλής του αγροτικού τομέα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευφροσύνη Μπουσίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του βελγο-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,  Βασίλης Ακριτίδης και Νικόλαος Κορογιαννάκης και πολλοί ομογενείς.

To “Hellenic Excellence Gastronomic Culture”, ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα προϊόντα που προβλήθηκαν ήταν το ποιοτικό κρέας του μαύρου χοίρου, και παραγόμενα από το κρέας αυτό αλλαντικά, το περίφημο αυγοτάραχο και φιλέτα ψαριών, ποιοτικά ρύζια και όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, τσάι Ολύμπου, οίνοι, βραβευμένη φέτα και μανούρι και μέλι.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρουσίασαν τα προϊόντα τους ήταν οι ακόλουθες:

- Φάρμα Φωτιάδη (Μαύρος χοίρος Ολύμπου)

- Τρικαλινός (Αβγοτάραχο, φιλέτο ψαριών)

- Φάρμα Βοιωτίας (Χοιρινό κρέας)

- Αγροτυπ (Ρύζια, όσπρια, σπορέλαια, ζυμαρικά)

- Olio Greco A.E. (Ελαιόλαδο)

- ΜελοΔΙΑΣ (Μέλι Ανθέων και Κωνοφόρων)

- PASTA METAXA (Φρέσκα ζυμαρικά)

- Κτήμα Αλθαία (Τσάι Ολύμπου)

- Μπαμπατζιμ (Οίνοι και Αποστάγματα)

- Κτήμα Κούρτη –Οινόβιον (Οίνος)

- Κτήμα Χρυσοστόμου (Οίνος)

- Δρυμώνας Ε.Π.Ε. (Eleon Gi – ελιές)

- Τυροκομείο Αρβανίτη (Τυριά)

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων παρουσιάστηκαν εκτενώς και εμπεριστατωμένα από τους Βέλγους διοργανωτές και τον κ. Luc Carmans, Πρόεδρο της μεγάλης φλαμανδικής εταιρείας μεταποίησης και εμπορίας κρεάτων, NV Carmans E. & L..

Κατά το χαιρετισμό ο κ. Μπόλαρης συνεχάρη τόσο τους Έλληνες παραγωγούς, όσο και τις βελγικές επιχειρήσεις για την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την σταθερή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίζει κάθε προσπάθεια για προώθηση των ποιοτικών προϊόντων μας, που ενσωματώνουν καινοτομίες, πιστοποιούν την ποιότητα και έχουν στρατηγική εξωστρέφειας. Τόνισε ότι η παρούσα εκδήλωση Ελλήνων και Βέλγων επιχειρηματιών και η συνεργασία τους είναι υποδειγματική, άξια προς μίμηση και σε άλλους τομείς, τονίζοντας ότι η σημερνή εκδήλωση θέτει τη βάση μιας μακρόπνοης συνεργασίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε όλη την ημέρα με γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων, την οποία προετοίμασαν ομάδα Ελλήνων μαγείρων που προσκλήθηκαν για τον σκοπό αυτό, με μεγάλη προσέλευση από προσκεκλημένους Βέλγους εστιάτορες και ξενοδόχους.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση