Ελληνοϊταλική συνεργασία για την ενέργεια

Η ελληνο-ιταλική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, από τους αγωγούς φυσικού αερίου ως την ηλεκτρισμό, θα συζητηθεί σήμερα στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Paolo Gentiloni.

Μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή ελληνικών και ιταλικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα. Ανάμεσα στα κοινά πρότζεκτ είναι ο αγωγός αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), στον οποίο μετέχει η Poseidon, μεικτή εταιρία των ΕΛΠΕ και της Edison, ιταλικής εταιρείας που δραστηριοποιείται και στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρισμού μέσω του μεριδίου της στην Elpedison, ενώ μαζί με τα ΕΛΠΕ συμμετέχει στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Εξάλλου χθες ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αυστραλίας John Griffin, με τον οποίο συζήτησε τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Αν. Μεσογείου, καθώς και με τον πρέσβη της Σλοβακίας Peter Michalko, με τον οποίο οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις ενεργειακές διασυνδέσεις και την ενεργειακή ασφάλεια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση