ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ και η Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο σχετικού μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο φορείς τον περασμένο Μάιο, το  “Ελληνο-ρωσικό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας”.

Το Φόρουμ, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Ελληνο-ρωσικού έτους 2016, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 10:00-19:00, στις εγκαταστάσεις της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, Αίθουσα Β), όπου η Ρωσία είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα και θα συμμετάσχει με πολυμελή κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων των δυο χωρών στους τομείς της ενεργειακής αποδοτικότητας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών που εξασφαλίζουν αειφόρο ανάπτυξη.

Το φόρουμ θα αποτελέσει μία ευκαιρία ενημέρωσης, επικοινωνίας και δικτύωσης για επιχειρήσεις, τεχνολογικά κέντρα, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, μελετητικά γραφεία, κατασκευαστές και προμηθευτές εξοπλισμού, φορείς χάραξης πολιτικής, κατασκευαστικές εταιρείες, κ.α. που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω θεματικές.

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, εκπρόσωποι  ενεργειακών κέντρων, πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες και στελέχη εταιρειών με πολυετή εμπειρία στο χώρο θα παρουσιάσουν το ισχύον θεσμικό περιβάλλον για τις ΑΠΕ και την Εξοικονόμηση στις δύο χώρες, στρατηγικές συνεργασίας, δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης και τα καλύτερα παραδείγματα εφαρμογής. Το φόρουμ θα διεξαχθεί  στην ελληνική και ρωσική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέχρι τη Δευτέρα 5/09/2016.

Η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.cres.gr/kape/calendar/hmerides.htm

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΕ:  κα Δ. Μηναδάκη, τηλ. 2106603311 e-mail:  minadaki@cres.gr

Επιπρόσθετα, η ρωσική πλευρά διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) με τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής αποστολής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας. Για τη συμμετοχή στις συναντήσεις αυτές θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση