Ενεργειακή αναβάθμιση σε δεκαπέντε δημόσια κτήρια της Περιφέρειας Ηπείρου

Tην ενεργειακή αναβάθμιση δεκαπέντε δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού ELENA.

Ήδη υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και το ανάδοχο σχήμα, η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής επιθεώρησης των συγκεκριμένων κτιρίων και η υποβολή τεκμηριωμένων τεχνοοικονομικά προτάσεων για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, τα υφιστάμενα κτήρια έχουν δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να υπερβεί το 60% ανάλογα με τη χρήση, όταν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία περιλαμβάνει και μια μικρή εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), μπορούν δε, αν υπάρχουν ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες, να επιτύχουν και στόχο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, όπως αυτός ορίζεται από την επαναδιατύπωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων (Οδηγία 2010/31/ΕΕ) και το Ν. 4122/2013 που αφορά στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας σε αυτήν.

Το δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας στα υφιστάμενα κτήρια διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και την κατασκευή του κτηρίου, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και το μέγεθος των παρεμβάσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε επίπεδο Δήμου.

Η λίστα των υπό εξέταση κτηρίων και εγκαταστάσεων είναι η εξής:

Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» ,

Γενικό Νοσοκομείο Άρτας,

Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας,

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου,

Αστυνομικό Μέγαρο Δ/νσης Αστυνομίας Άρτας,

Ανοικτό Κολυμβητήριο Πρέβεζας,

1o Επαγγελματικό Λύκειο Ηγουμενίτσας,

Γυμνάσιο Ν. Σελεύκειας Ηγουμενίτσας,

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας,

1o Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας,

Επαγγελματικό Λύκειο Άρτας,

Δημαρχείο Πρέβεζας & Θεοφάνειος Αίθουσα Τέχνης,

Δημοτικό Γήπεδο Τέννις Άρτας,

Kλειστό Γυμναστήριο Κολυμβητηρίου Άρτας,

Κλειστό Γυμναστήριο Κωστακιών Άρτα

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση