Ενεργειακή αναβάθμιση στο δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας πρόκειται να επιτευχθεί μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Γυμναστηρίου Ωραιοκάστρου, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο δήμος. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες αντικατάστασης όλων των ενεργοβόρων στοιχείων του στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» ολοκληρώθηκαν και η εξοικονόμηση ενέργειας  υπολογίζεται σε 25,3%.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όπως αναφέρει ο δήμος Ωραιοκάστρου, έγινε προσθήκη θερμομόνωσης στην οροφή και αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, θυρών, κουφωμάτων και υαλοπινάκων και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για την κάλυψη θερμικών φορτίων: θερμικό ηλιακό σύστημα για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 421.130.25 ευρώ έγινε κατά 380.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και κατά 41.130.25 ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Ένα ακόμη έργο πνοής ολοκληρώθηκε. Το Κονταξοπούλειο δημοτικό γυμναστήριο απέκτησε πλέον νέα όψη περιορίζοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο την κατανάλωση ενέργειας για τη λειτουργία του. Εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε χρηματοδοτούμενο έργο από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδίδουμε στην κοινωνία του δήμου μας σύγχρονες εγκαταστάσεις και ελαχιστοποιούμε το κόστος λειτουργίας τους», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή «δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση