Νάουσα: Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Αγ. Νικολάου

Έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου σχεδιάζει ο Δήμος Νάουσας. Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση 24 τ.μ. επιπλέον ηλιακών συλλεκτών, που με την ταυτόχρονη βελτίωση της λειτουργίας του λεβητοστασίου θα συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση των υπαρχόντων ηλιακών συλλεκτών και υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει ενέργεια θέρμανσης της τάξης του 30%.

Επιπλέον, στο σύστημα φίλτρανσης και ανακυκλοφορίας της πισίνας θα λειτουργήσει μια σύγχρονη και καινοτόμος μέθοδος εξοικονόμησης ενέργειας, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε κολυμβητική δεξαμενή. Η μέθοδος στηρίζεται στην αυτοματοποιημένη μείωση ή αύξηση της έντασης ανακυκλοφορίας του νερού της πισίνας βάσει του αριθμού των κολυμβητών που τη χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας -που μπορεί να υπερβεί το 30%- και ταυτόχρονα τη μείωση της φθοράς των αντλιών του κολυμβητηρίου.

Τα ετήσια έξοδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου είναι 260.000 ευρώ. Η εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται με το έργο ενεργειακής αναβάθμισης (κόστους 45.000 ευρώ) υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ ετησίως.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση