Ενημέρωση και πεζοπορία απόδημων νέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος “Επιστροφή στις ρίζες”, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, 14 απόδημοι νέοι επισκέφθηκαν, κατά την παραμονή τους στην Κεφαλονιά την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2018, τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, όπου ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από το προσωπικό Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και πιο συγκεκριμένα από τους Ειδικούς Δασικής Προστασίας, κ. Κωνσταντίνο Βολτέρα και κ. Διονυσία Σπανού, για τον Εθνικό Δρυμό, την πλούσια βιοποικιλότητά του, καθώς και την προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας της μοναδικής περιβαλλοντικής και γεωλογικής του κληρονομιάς.

Στη συνέχεια, το προσωπικό συνόδευσε τους επισκέπτες στο μονοπάτι “Χιονίστρα-Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου”. Κατά την πεζοπορία, οι απόδημοι νέοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου, να γνωρίσουν το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης, και να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη θέα προς την Ζάκυνθο.

Την Ομάδα των Αποδήμων νέων με καταγωγή από τα Επτάνησα που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ζιμπάμπουε, Αυστραλία και Γερμανία, συνόδευε η κ. Εύα Παπαδάτου, Διευθύντρια του Τομέα Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και η κ. Τζένη Γεωργίου, Υπάλληλος του Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το πρόγραμμα ”Επιστροφή στις ρίζες” πραγματοποιείται από 26/8 έως 9/9/2018 στο πλαίσιο ειδικού Συνεδρίου Απόδημων Επτανησίων που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου συνεχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις δραστηριότητες Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης με πεζοπορίες για την γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού. Επιπλέον, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, παραμένει στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό, για την οργάνωση της επίσκεψής της. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Σοφία Μοσχοπούλου, Τηλ./Fax: 26710 29258 και Ε-mail: ainosnationalpark@gmail.com).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση