Ενημερωτικά σεμινάρια αγροτών για την παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο

Συνεχίζονται τα ενημερωτικά σεμινάρια σε αγρότες, που διοργανώνονται από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανατολική Α.Ε./ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ), για την παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, με τη συνεργασία των Α΄ & Β΄ Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής, στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν. Τρίγλιας και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, με τη συνεργασία των Αγροτικών Συνεταιρισμών Βασιλικών & Γαλάτιστας, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης (Βασιλικών).

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «SWEETHANOL», του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», που έχει σαν σκοπό τη διάδοση καλών πρακτικών, σχετικά με την καλλιέργεια του γλυκού σόργου και την παραγωγή βιο-αιθανόλης 1ης γενιάς, σε αποκεντρωμένες μονάδες.

 Οι θεματικές ενότητες των σεμιναρίων είναι οι ακόλουθες:

Εθνική Στρατηγική για την προώθηση της βιοαιθανόλης ως βιοκαύσιμο». Εισηγητής Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Γενικός Δ/ντής ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε

Ο γλυκός σόργος ως Ενεργειακή Καλλιέργεια για την παραγωγή βιοαιθανόλης, πλεονεκτήματα και αποδόσεις. Εισηγητής Δήμας Κίτσος, Δρ. Γεωπόνος, αναπληρωτής καθηγητής ΑΤΕΙΘ, τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Μεταποίηση του γλυκού σόργου σε σάκχαρα, αξιοποίηση βιομάζας & Μονάδες μετατροπής σακχάρων σε βιοαιθανόλη. Εισηγητής Κώστας Κωνσταντίνου, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Συντονιστής του ΠΕΚΚΜ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!