Ενημερωτικές δράσεις της HELMEPA στην Καβάλα

H πόλη της Καβάλας αποτελεί τον επόμενο σταθμό της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, η οποία υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του
Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET).Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το πρωί (09.30-12.00), στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Αμέσως μετά, στο φουαγιέ του Διοικητηρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια της περιβαλλοντικής Έκθεσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες, η οποία θα διαρκέσει έως την 4η Δεκεμβρίου.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την Έκθεση θα
επισκεφτούν 1.000 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Τις δαπάνες μετακίνησης των μαθητών θα καλύψει η εκστρατεία. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό όλη την εβδομάδα 17.30 – 19.30, καθώς και το πρωί των Σαββατοκύριακων 10.00 – 13.00. Επίσης, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου & Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, προγραμματίζεται επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την ορνιθοπανίδα της  περιοχής και να κάνουν συμβολικό καθαρισμό στην παραλία της Κεραμωτής.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!