Ενισχύεται το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»

Ευρεία σύσκεψη φορέων αύριο στο δήμο  Νεάπολης-Συκεών.

Χαρακτηριστικά  ενός διευρυμένου κοινωνικού μετώπου αποκτά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το κίνημα  «Χωρίς μεσάζοντες», που στοχεύει στο μπλοκάρισμα της αισχροκέρδειας των
μεσαζόντων και των καρτέλ των εναρμονισμένων πολιτικών.

Στο  προσκλητήριο του δήμου για άριστης ποιότητας, ελεγμένα και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς εντάχθηκε και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) το οποίο υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή, ενώ  συμμετοχή δηλώνουν τοπικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό,  ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει συγκαλέσει πλατειά σύσκεψη κοινωνικών εταίρων,  η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 14.3.2012, στις 6 μ.μ. στηναίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σ’  αυτήν κλήθηκαν και θα συμμετάσχουν Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
των σχολείων, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εκκλησιαστικές επιτροπές και
επιτροπές κατοίκων, με στόχο την αρτιότερη οργάνωση της προσπάθειας και την
περαιτέρω διεύρυνσή της.
«Η  υπόθεση αφορά όλη την κοινωνία, ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Δεν  πρόκειται για ευκαιριακές και αποσπασματικές κινήσεις για το θεαθήναι και τη  δημιουργία εντυπώσεων. Το κίνημα πρέπει να αποκτήσει πλατειά μόνιμα θεσμικά χαρακτηριστικά  και να αγκαλιάσει όλη την κοινωνία με βασική επιδίωξη τη θεσμοθέτησή του. Όλοι  μαζί μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους στην  αγορά των προϊόντων»,  τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος  Δανιηλίδης.

Από την  πλευρά των καταναλωτών, θεαματική καταγράφεται η κίνηση των δηλώσεων  παραγγελιών για τα πρώτα τέσσερα βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το αλεύρι, η  πατάτα, το ρύζι και το λάδι. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, από χθες που άρχισε η  επίσημη προθεσμία των δηλώσεων, στις υπηρεσίες του δήμου υποβλήθηκαν  περισσότερες από 2.000 παραγγελίες.

Με βάση  την πρώτη πρόχειρη καταγραφή των περίπου 1.000 παραγγελιών, η ζήτηση για πατάτα
ξεπερνά τους 30 τόνους, για αλεύρι τους 18 τ., για το ρύζι και το λάδι τους 9  τόνους. Οι δηλώσεις παραγγελιών θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της ερχόμενης  Παρασκευής (16.3.2012), για να ακολουθήσει αμέσως η οργάνωση της παράδοσης των  προϊόντων στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Γραφείου Καταναλωτή, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο  παραγγελίας (www.sykies.gr) και να το  αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση symbouleutikos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr ή να  απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Νεάπολης-Συκεών  μέχρι και την Παρασκευή (16.3.2012),
για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο ορισμός του χρόνου και τόπου παραλαβής των  προϊόντων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!