Εντομολόγοι για την αναχαίτιση της επιδρομής ακρίδων στον Άη Στράτη (vid)

Με τις επιδρομές ακρίδων να αποψιλώνουν και να αναστατώνουν το νησί του Άη Στράτη κάθε χρόνο, οι τοπικές αρχές και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν από εντομολόγους να καταρτίσουν σχέδιο δράσης με βιολογικά όπλα.

«Οι ακρίδες στον Άη Στράτη αφανίζουν την αυτοφυή βλάστηση κάθε άνοιξη από το 2009, στερώντας την βόσκηση από τους κτηνοτρόφους του νησιού, και αυξάνονται τόσο που εμποδίζουν τους περίπου 200 κατοίκους του νησιού να κυκλοφορήσουν έξω από τα σπίτια τους», αναφέρει το υπουργείο.

«Οι μέχρι τώρα προσπάθειες καταπολέμησης δεν ήταν αποτελεσματικές», προσθέτει.

Το πρόβλημα συζητήθηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη με τοπικούς φορείς και βουλευτές και με εντομολόγους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Οι εντομολόγοι καλούνται τώρα να καταθέσουν σχέδιο δράσης για την εφαρμογή βιολογικών μέσων καταπολέμησης όταν επωαστούν τα αβγά που γέννησαν φέτος οι ακρίδες στο χώμα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα η ίδρυση Κέντρου Άμεσης Επέμβασης που θα αναλαμβάνει να διαχειρίζεται παρόμοιες έκτακτες καταστάσεις.

Πηγή βίντεο: Limnosreport.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση