Εντυπωσιακή εμφάνιση του Κούπερ κοντά στη Δροσοπηγή Φλώρινας (vid)

Ο Κούπερ το ενός έτους αρκουδάκι έκανε την πρωινή του βόλτα κοντά στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα. Λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση του μαζί με τον Μπράντλεϊ από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντοπίστηκε από γυναίκα οδηγό σε δρόμο κοντά στη Δροσοπηγή.

Η νεαρή οδηγός διατήρησε τη ψυχραιμία της κατάφερε να μην τρομάξει τον Κούπερ και με το κινητό της τηλέφωνο κατέγραψε τις αντιδράσεις του. Το  αρκουδάκι σηκώθηκε μπροστά της χωρίς όμως να έχει απειλητική διάθεση. Κατόπιν έτρεξε κατά μήκος του δρόμου για λίγα μέτρα και χάθηκε μέσα στο δάσος.

Η επανένταξη του Κούπερ και του Μπράντλεϊ έγινε το περασμένο Σάββατο.

 Τα πρώτα στίγματα των αρκούδων

Τα κολάρα που τους τοποθετήθηκαν μεταδίδουν το στίγμα τους κι έτσι η Επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μπορεί να τις παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο. Τα πρώτα δείγματα από τις κινήσεις των δύο αρκούδων είναι ενθαρρυντικά. Χωρίστηκαν αμέσως και το καθένα ακολούθησε την δική του πορεία. Ο Μπράντλεϊ μάλιστα κάλυψε μία αρκετά μεγάλη απόσταση. Ο Κούπερ αντίθετα δεν απομακρύνθηκε πολύ, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα σε δασική περιοχή. Το απόγευμα της Κυριακής πέρασε έξω από τον οικισμό της Δροσοπηγής Φλώρινας ωστόσο γρήγορα απομακρύνθηκε και πάλι προς το δάσος. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παρακολουθεί πολύ στενά τις κινήσεις των δύο αρκούδων ιδιαίτερα τις πρώτες κρίσιμες ημέρες μετά την επανένταξη και είναι σε επιφυλακή για να επέμβει σε περίπτωση που κινηθούν πολύ κοντά ή εντός οικισμών.

Το πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που δημιουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ ο εξοπλισμός της ΟΑΕ εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Πηγή: lehovonews24.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση