Εντυπωσιακό βίντεο: Σπηλαιοεξερευνητές έφτασαν στο πιο βαθύ σημείο της Κρήτης

Στα έγκατα του Γουργούθακα, στο πιο βαθύ σημείο της Κρήτης, έφτασαν σπηλαιοεξερευνητές.

Τα μέλη της αποστολής Γουργούθακας 2022 ανακοίνωσαν, ότι η εξερεύνηση του σπηλαιοβάραθρου στα Χανιά, έχει πραγματοποιηθεί σε όλο το βάθος του και δέκα σπηλαιοεξερευνητές/τριες έχουν ήδη φτάσει στο βαθύτερο σημείο του στα 1.200 μέτρα. Δημοσίευσαν μάλιστα και βίντεο από την εξερεύνηση του Γουργούθακα.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η εξερεύνηση του Γουργούθακα έχει πραγματοποιηθεί σε όλο το βάθος του και δέκα σπηλαιοεξερευνητές/τριες έχουν ήδη φτάσει στο βαθύτερο σημείο του στα 1.200μ», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Το σπηλαιοβάραθρο «Γουργούθακας» το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, βρίσκεται στην τοποθεσία «Ατζίνες» των Λευκών Ορέων και Ανατολικά της κορυφής του Αγίου Πνεύματος, στην περιοχή Μελιδονίου Αποκορώνου.

Είχε ανακαλυφθεί το 1990 από τη Σπηλαιολογική Αποστολή της ομάδας Catamaran πού εδρεύει στο Μontbeliard της Γαλλίας. Η Ομάδα αυτή, το 1996 προσέγγισε το βάθος των -452m. Το 1997 των –985m. Τον Αύγουστο του 1998 τελικά κατάφεραν να φθάσουν στον πυθμένα του σε βάθος –1208m, όπου βρίσκεται ένα όμορφο «σιφόνι» (μικρή λίμνη με νερό).

Με πληροφορίες από το cretalive

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση