Εν αναμονή του νέου κύματος κακοκαιρίας

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας. «Ο χιονιάς δεν έχει τελειώσει το έργο του στην Ελλάδα, αφού η "Αριάδνη" μπορεί να έφυγε από την περιοχή μας, αλλά οι ψυχρές αέριες μάζες "λιμνάζουν" πάνω από την ΝΑ Ευρώπη και ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης αναμένεται να κινηθεί ΒΑ προς τη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας 09/01 και να προκαλέσει πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, όμως είναι νωρίς ακόμη να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες» τόνισε στη Greenagenda.gr ο φυσικός - μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης

Για σήμερα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας  ο υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει ακόμη και κάτω από τους -15°C σε κατοικημένες περιοχές. Ήδη ρεκόρ αρνητικής θερμοκρασίας έχουν ήδη καταρριφθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας ήταν οι ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα ο δείκτης ψυχρότητας να κατρακυλήσει κοντά στους -15°C ακόμη και στα πεδινά.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου παρατηρήθηκε στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ολικός παγετός (θερμοκρασία υπό του μηδενός όλη μέρα) «Χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας είναι ότι στον Βόλο χθες το μεσημέρι η θερμοκρασία δίπλα στη θάλασσα δεν ξεπέρασε τους -2.5°C υπό συνεχή χιονόπτωση, κάτι που είχε να συμβεί από το 1987» ανέφερε o Σταύρος Ντάφης.

Η αγωνία των αγροτών στην Πελοπόννησο είναι μεγάλη αφού η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους -4°C κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει καταστροφές στους ιστούς των εσπεριδοειδών, ιδιαίτερα της λεμονιάς και των πορτοκαλιών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση