Εν αναμονή των εργαστηριακών αναλύσεων από τα νεκρά πτηνά στην λίμνη Κάρλα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων και η ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών για τα νεκρά και νοσούντα πτηνά που εντοπίστηκαν στη λίμνη Κάρλα.Στη σημερινή σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με αφορμή τους θανάτους των σπάνιων ειδών πτηνών, έγινε αξιολόγηση των μέχρι τώρα ευρημάτων αλλά και των πορισμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε  η πλήρης περιγραφή της εξέλιξης του φαινομένου από τον Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου –Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου αλλά και οι ενέργειες του. Τόσο η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και το εργαστήριο Μικροβιολογίας & Παρασιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασαν τα νεκροτομικά ευρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει απονεμηθεί συγκεκριμένος παθογόνος παράγοντας.

Δεν προκύπτει επίσης απόδειξη - τεκμηρίωση σύνδεσης του θανάτου των πτηνών με τις κυανοτοξίνες.

Αναδείχθηκε ότι η υποβάθμιση της οικολογικής κατάστασης του Ταμιευτήρα συνηγορεί στις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης της άγριας πανίδας της περιοχής και εν γένει του ζωικού κεφαλαίου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση