Εν μέσω διαξιφισμών υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και εν μέσω διαξιφισμών και σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, υπερψηφίστηκε το χθες νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη δέχτηκε πολλές επικρίσεις από δυο πλευρές, αφενός κατά άλλους ότι δεν ήταν ιδιαίτερα τολμηρό, όπως το Ποτάμι, ενώ από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ότι βάζει από την πίσω πόρτα τη διαδικασία για την ευφορική κάνναβη, η οποία έχει σημαντικές συνέπειες στην Υγεία και δεν είναι αθώα καθώς έχει εξαρτησιογόνες ουσίες. Κριτική άσκησαν τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι το νομοσχέδιο έχει πολλές ατέλειες και ασάφειες, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα.

Το γεγονός ότι υπήρξαν κατηγορίες ότι επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο με αφορμή τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, την απελευθέρωση και αποποινικοποίηση της χρήσης ευφορικής κάνναβης, εξόργισε τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου, ο οποίος τόνισε «δεν περίμενα από ένα κόμμα, που έχει μια τέτοια ιστορία να έχει τέτοιες συμπεριφορές».

Ο κ. Αποστόλου έδειξε σχεδιάγραμμα στη Βουλή, σε ό, τι αφορά τη δημιουργία θερμοκηπίου, το οποίο θα είναι κλειστό και σημείωσε πως από τη στιγμή που έρχεται ο σπόρος μέχρι το τελικό προϊόν, η όλη διαδικασία θα γίνεται σ΄ ένα συγκεκριμένο τοπίο. Σημείωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή πόσες είναι οι ανάγκες της χώρας, διότι μέχρι στιγμής το φυτό ήταν παράνομο και σημείωσε ότι πολλές αλλαγές θα γίνουν στην πορεία. Σημείωσε ότι η στρεμματική απόδοση του φυτού στο θερμοκήπιο είναι στα 800 κιλά το στρέμμα. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση: «Στήσατε ένα σκηνικό ολόκληρο πως οδηγούμε στην απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης», ανέφερε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση