Εξαιρετικά αποτελέσματα για την ανακύκλωση γυαλιού στην Τήνο

Μετά τα «εξαιρετικά», όπως τα χαρακτηρίζει, αποτελέσματα της πρώτης περιόδου λειτουργίας της δραστηριότητας ανακύκλωσης γυαλιού - και συγκεκριμένα το Α' εξάμηνο του 2016 όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι γυάλινων μπουκαλιών, οι 40 κώδωνες που εγκαταστάθηκαν αρχικά, πλέον δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα ο δήμος Τήνου να ζητήσει από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και να δοθούν άλλοι 40 (10 μέσα στον Ιούνιο και 30 τον Αύγουστο) προκειμένου να τοποθετηθούν σε σημεία (βλ. χωριά) του νησιού που δεν υπήρχε κάλυψη.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της, «είναι βέβαιο, ότι αυτή η θετική εξέλιξη της δραστηριότητας ανακύκλωσης γυαλιού δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Τηνιακής κοινότητας που αποδεικνύει έμπρακτα το σεβασμό και την ευαισθησία της για το περιβάλλον και την μείωση των αποβλήτων του νησιού μας».

Η Κοιν.Σ.Επ "Καλλονή-Κελλιά" ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη βοήθεια τους και αναμένει μετά τη χωροθέτηση των καινούργιων κωδώνων γυαλιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμου Τήνου, ότι η ανακύκλωση γυαλιού θα συνεχιστεί με την ίδια ώθηση αλλά και προσοχή (οι κώδωνες είναι μόνο για γυαλί και κάθε προσθήκη άλλων απορριμμάτων (π.χ πλαστικών σακούλων) δυσκολεύει τη διαδικασία της συλλογής του περιεχομένου τους).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή γυαλιού δαπανώνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας ώστε να λιώσει η πρώτη ύλη σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Ανακυκλώνοντάς το, εξοικονομούμε ενέργεια και πρώτες ύλες, αφού αποτελεί υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί απεριόριστες φορές λόγω της σύστασής του. «Επιπλέον, με τη συνεισφορά μας ως νησί βοηθάμε να ανέβουν τα ποσοστά της ανακύκλωσης γυαλιού της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση